Zomerse lichte genietrecepten

Gepubliceerd op 23 juli 2019 19:36

Watermeloensalade met Perzik

4 personen

 

Ingrediënten

1 mini watermeloen of ¼ van een grote watermeloen

2 nectarines of perziken

2 tomaten

1 avocado

handje cashewnoten

Verse muntblaadjes

 

Dressing:

1/2 eetlepel olie (sesam)

2 eetlepels limoensap

Snuf chilivlokken

1/2 eetlepel honing

snuf peper en zout

 

Bereiding
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snij de watermeloen in stukken (verwijder eventueel de zaadjes). Snijd ook de tomaten en perziken (of nectarines) in partjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd in stukjes.

 

Pastasalade met Tijm

4 personen

 

Ingrediënten

250 gr volkorenpasta (penne)

250 gr cherrytomaten

1 zakje mini mozzarella balletjes

2 eetlepels friteslijn

125 ml creme fraiche

1 teentje knoflook (geperst)

2 theelepels tijm

Zout en peper

 

 

Bereiding
Kook de pasta gaar in ca. 10 minuten, giet af en spoel af met koud water. Pers het teentje knoflook uit en meng deze met de creme fraiche, friteslijn, peper, zout en tijm. Schep dit mengsel door de koude pasta.

 

Kipkerrie met Bloemkoolrijst

4 personen

 

Ingrediënten

400 gr bloemkoolrijst

250 gr kip (in stukjes)

200 gr broccoli (in roosjes)

2 theelepels kerriepoeder

Snuf komijn

snuf gemberpoeder

snuf peper en zout

125 ml kokosmelk

1 ui

½ rode peper

2 eetlepels geschaafde amandel

 

Bereiding
Blancheer de broccoli 3 minuten in kokend water en spoel daarna af met koud water. Snipper de ui en halve rode peper. Fruit deze aan in een pan. Voeg de stukjes kip toe en bak rondom lichtbruin.

Voeg de kerrie, komijn, gemberpoeder en een snuf peper en zout toe aan de kip en schep door elkaar. Voeg de kokosmelk toe en laat het mengsel even zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 1 a 2 minuten. Je kunt deze “rijst”ook roerbakken, dan houdt hij wat meer bite.

Voeg de geblancheerde broccoliroosjes toe aan de kip kerrie en verwarm nog even mee. Serveer de bloemkoolrijst met de kip kerrie en garneer met wat geschaafde amandel.

 

 

Snelle Bonensoep

2 personen

 

Ingrediënten

1 eetlepel olie

400 gram groenteroerbakmix

1 teentje knoflook

1 gedroogd chilipepertje

1 blik of grote pot bruine bonen

2 theelepels oregano

4 takjes selderij

½ klein volkoren stokbrood

 

Bereiding

Verwarm de olie in een soeppan en roerbak hierin de groente enkele minuten.

Pers het teentje knoflook er boven uit. Verkruimel het chilipepertje er bij.

Spoel de bruine bonen af en laat ze uitlekken.

Voeg de oregano, 300 ml water en de bruine bonen toe aan de groente. Breng dit aan de kook en kook de soep nog 5-10 minuten.

Maak de soep op smaak met klein gesneden selderij. Eet er volkorenbrood bij.

 

 

Aardbeientoetje

2 personen

 

Ingrediënten

150 gram aardbeien

1 perssinaasappel

150 ml magere yoghurt

 

Bereiding

Maak de aardbeien schoon. Bewaar 2 kleine voor garnering.

Pers de sinaasappel uit.

Pureer de aardbeien met de yoghurt en het sinaasappelsap in de keukenmachine of met een blender tot een smeuïge massa.

Verdeel het toetje over 2 hoge glazen en steek de achtergehouden aardbeien op de rand.

 

Mozzarellatosti

2 personen

 

Ingrediënten

handje spinazie

½ bol mozzarella

5 zwarte olijven

4 volkoren boterhammen

 

Bereiding

Was de spinazie en laat goed uitlekken.

Snijd de mozzarella in dunne plakken.

Snijd de olijven in reepjes.

Beleg twee boterhammen met mozzarella, spinazie en olijven.

Leg de andere boterhammen er bovenop.

Bak de tosti's lichtbruin in een contactgrill of koekenpan.

 

 

Yoghurtontbijt met abrikozen en muesli

2 personen

 

Ingrediënten

1 perssinaasappel

6 gedroogde abrikozen

2 eetlepels muesli zonder suiker

200 ml halfvolle yoghurt

 

Bereiding

Pers de sinaasappel uit.

Was de abrikozen en week ze 1 uur in het sinaasappelsap.

Bak de muesli in een koekenpan met een anti aanbaklaag op niet te hoog vuur lichtbruin en krokant. Laat het afkoelen.

Snijd 1 abrikoos in stukjes en pureer de rest met een staafmixer.

Meng de gepureerde abrikozen door de yoghurt en schep dit in 2 schaaltjes. Verdeel de muesli en de stukjes abrikoos erover.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.