Ik ben Anneke Ypma.

Ik ben ervaringsdeskundige, heb alle diëten minstens 2x gedaan. Daar ben ik ook mee afgevallen maar zeker ook mee aangekomen.

Toen ik 2 jaar geleden opeens wel erg zwaar werd (ik dacht eerst nog dat mijn weegschaal kapot was..) ben ik eens om mij heen gaan kijken naar wat er nog meer mogelijk was in `afvalland´.

Ik kwam de meest bijzondere manieren van gewicht verliezen tegen. En wat mij ook opviel was: hoe vreemder hoe duurder..

Dat kan anders dacht ik toen. En ben mij gaan verdiepen in gezonde voeding, het functioneren van mijn lichaam, mijn spijsvertering.

En zo werd mij duidelijk dat je overal van afvalt, maar even zo snel en soms nog wel sneller weer aankomt. Het enige wat werkt is gezond eten, gezonde keuzes maken en bewegen. Daar wilde ik meer van weten en ben toen de opleiding Gewichtsconsulente gaan volgen. Dat was het. Daar wilde ik meer mee.

Zeker toen ik weer af ging vallen, zonder gekke dingen maar met gezond en bewust eten. En een beetje meer bewegen. En nog steeds op gewicht blijf.

En weet je.... dat kan jij ook!

 

Mijn opleiding

Ik heb de beroepsopleiding tot Gewichtsconsulente, erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), gevolgd en heb het diploma behaald. De gewichtsconsulente richt zich op gezonde mensen met gewichtsproblemen. Iedereen kan zonder doorverwijzing van een huisarts zelf een afspraak bij een gewichtsconsulente maken. Een gewichtsconsulent is gespecialiseerd in intensieve begeleiding bij afvallen (of aankomen). 

Een gewichtsconsulent geeft altijd een voedingsadvies en géén dieet. Wanneer er sprake is van een medische aandoening of eetstoornis of je blijkt niet af te vallen met de richtlijnen gezonde voeding, dan zal je worden doorverwezen naar een diëtiste of naar je huisarts. Om bij te blijven volg ik regelmatig bij- en nascholingscursussen.

 

Afspraken

De afspraken die wij maken kunnen een stok achter de deur zijn waardoor je met minder moeite je goede voornemens waar kunt maken en je nieuw geleerde, gezonde levensstijl kunt behouden. Vanzelfsprekend krijg je recepten en tips mee. Ook deze zijn afgestemd op wat bij jou en jouw thuissituatie past.

 

 

Voordelen

  • Je hoeft het niet alleen te doen. Ik ben er voor jou, we doen het samen.
  • Je leert gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld een licht ontbijt, een lichte lunch, veel water drinken en wat meer bewegen. Dan heb je 's avonds ruimte voor wat extra's.
  • Je voedt je lichaam in plaats van het te vullen. Hierdoor heb je veel minder zin in meestal niet zo gezonde tussendoortjes
  • Je krijgt handvatten om gezonde producten in de supermarkt te vinden door het lezen van de etiketten. Geen misleiding meer en waar voor je geld.
  • Je krijgt beweegadvies wat bij jou past.
  • Je voelt je fitter en je zit beter in je vel.
  • Ook je gezinssituatie telt mee bij het opstellen van jouw weekmenu. Heb je een gezin? Iedereen eet mee. Ben je alleen? Dan krijgt je recepten voor 1 persoon met aandacht voor restverwerking.
  • Je krijgt weekmenu's met recepten. Makkelijk, snel en lekker. De ingrediënten zijn verkrijgbaar bij de supermarkt.
  • Ik help je op lastige momenten. Nogmaals, je doet dit niet alleen! Ik help je bij het ontdekken van je nieuwe levensstijl.

 

BGN-gewichtsconsulent direct toegankelijk bij gewichtsproblematiek

 

Zonder tussenkomst van de huisarts direct advies op het gebied van gewichtsbeheersing? Dat kan via de BGN-gewichtsconsulent.

De BGN-gewichtsconsulent begeleidt jou volgens de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad naar een gezonder eet- en leefpatroon.

Vergoeding vindt plaats vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Een verwijzing door een huisarts of andere zorgprofessional is niet nodig.

Daarmee is de BGN-gewichtsconsulent laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die advies of begeleiding wil op het gebied van gewichtsbeheersing.