• Gezond(er) eten en leven!
  • Nooit meer boodschappen- kook- en eetstress!
  • Wil je afvallen? Dat kan ook!

Makkelijk Kerstrecept met kaas, salie maar zonder vlees en oven


Een heerlijk eenvoudig kerstrecept met kaas.


Kan prima als recept voor de kerst. Het is een recept zonder vlees maar vol van inspiratie. Je hoeft namelijk geen salieboter te maken maar je kunt er ook een heerlijke tomatensaus bij serveren. Of een witte saus met spekjes/hamblokjes. Of gewoon een lekkere groentesaus waar je al je restjes uit de groentela in verwerkt.

 

Kerstrecept zonder oven
Omdat dit een kerstrecept zonder oven is, houd je de oven vrij voor andere gerechten (bij mij is dat normaal een kalkoen, maar nu zal het vanwege de groepsgrootte een kippetje worden…).

 

Nog meer (kerst)inspiratie?
Wil je veel meer kerst inspiratie en tips, boodschappenlijstjes, restverwerking, recepten voor ontbijt, lunch, diner, borrelhapjes en lekkere drankjes, 1x koken 2x eten en nog veel meer voor de dagen tussen de feestdagen en de feestdagen zelf, kijk hier !Beetje slanker
Jullie kennen mij misschien al, ik probeer het nog een beetje slank te maken door het gebruik van 20+ kaas van Solight, een magere kaas die wél lekker smaakt en lekker smelt. Kijk hier voor een proefpakket. En, iedere calorie minder telt toch weer! Kan je misschien toch nog voor dat chocolaatje bij de koffie kiezen 😊


Niet alleen een Kerst recept
Natuurlijk is dit niet alleen een makkelijk recept voor de kerst maar is het ook heerlijk op een natte koude winterdag. Snel klaar, verwarmend en door de salade toch ook weer met een fris tintje.

Ga je het maken? Ik hoor dat heel graag!

Eet smakelijk!
(en kijk ook nog even in de PS voor een leuke actie)


Hier is het recept

Gnocchi met salieboter, Solight kaas en een frisse salade
Ingrediënten
500 gr kruimige aardappel
2 middelgrote eieren
100 gr tarwebloem
250 gr geraspte kaas bv Solight
50 gr boter
ongeveer 15 gram salieblaadjes (vers, van een plantje, niet de gedroogde versie)
1 tl zout
pureestamper
Krop (ijsberg) sla, komkommer, citroen

Zo maak je het

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in ongeveer 25 min. gaar en giet ze af. Laat ze, met de deksel op de pan 10 min. uitdampen.

Stamp ze dan fijn met de pureestamper en laat 10 min. afkoelen.

Splits het ei. Meng de bloem, 100 gram kaas, het zout, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelpuree.

Schep het mengsel op een met bloem bestoven werkblad en kneed het aardappelmengsel in ongeveer 2 min. tot samenhangend deeg.

Verdeel het deeg in gelijke stukken (net zoveel porties als er personen mee-eten).

Rol uit tot rolletjes van 1 ½ cm dik. Snijd de rolletjes in stukjes van 2 cm. Vorm er mooie ovale bolletjes van en duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon, dat staat niet alleen mooier maar daardoor hecht de salieboter (of andere saus) beter.

Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in eenpersoonsporties. Als ze komen bovendrijven zijn ze gaar (ca. 2 min.).

Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm.

Smelt de boter op laag vuur. Schep het schuim met een schuimspaan van de boter. Schenk de boter rustig over in een koekenpan. Laat het melkachtige vocht (de witte vlekjes in het vet) achter in de steelpan. De boter bakt nu mooier en verbrandt minder snel.

Haal de blaadjes van de takjes salie. Verhit de boter in de koekenpan en bak de salie 2 min.

Voeg de gnocchi toe en bak 1 min. mee.

Rasp de 75 gram kaas erover en bak nog 1 min. mee.

Rasp de rest van de kaas aan tafel erover.

 

Om het lekker fris te houden maak je er een knapperige groene salade bij (kropsla, komkommer, beetje citroensap bijvoorbeeld).

Eet smakelijk!

 

PS: Zondag start de actie 12 Days to Christmas.
Iedere dag tot de kerst verloot ik een half uur 1:1 coaching.
Daarin kunnen we jouw voeding-gerelateerde vragen bespreken maar ook hoe je zo veel mogelijk zonder boodschappen- kook- en eetstress meer energie voor overhoudt voor de andere zaken die ertoe doen in je leven.

Iedere dag een gezonde maaltijd op tafel voor jou en/of je gezin geeft je dan zoveel rust! Kijk vanaf zondag iedere dag op mijn facebook pagina om kans te maken!


PSPS: En, als je wilt weten of jij voor vergoeding in aanmerking komt, check je polis of bel even met je verzekering (mijn bgn nummer is 4618 en mijn AGB code is GC 022075). Als je voor vergoeding in aanmerking komt gaat dat uit je aanvullende verzekering en niet ten koste van je eigen risico.
­ ­ ­


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.