• Gezond(er) eten en leven!
 • Nooit meer boodschappen- kook- en eetstress!
 • Wil je afvallen? Dat kan ook!

Vitaal Vooruit 1, 2, 3! Gratis challenge

Van 21 september tot en met 15 november vindt de gratis Vitaal Vooruit 1,2,3 online challenge plaats, een toffe actie om jou te helpen je eetpatroon direct te beïnvloeden en te focussen op een gezonde toekomst.

De challenge legt de nadruk op 3 praktische eet-uitdagingen voor elke dag,

de 1,2 en 3:
1 handje noten
2 stuks fruit
3 ons groente

Ik daag jou én iedereen uit om in de komende weken - in ieder geval tot het einde van deze challenge op 15 november - mee te doen met deze driedelige dagelijkse uitdaging. Het is het mooiste als je elke dag figuurlijk deze drie vinkjes kunt zetten, maar ik snap ook dat dat niet altijd lukt.

Juist door er elke dag weer voor te gaan, maak je uiteindelijk een groot verschil: blijvend-veranderende eetgewoonten, die je gezondheid verbeteren op de lange termijn.

Deze challenge maakt je bewust van wat je elke dag eet, maar ook hoe je kunt variëren binnen bepaalde voedingsgroepen en hoe leuk dat is. En als je er de weegschaal positief mee beïnvloedt, is dat natuurlijk mooi meegenomen! Ook zal je merken dat je veel meer energie krijgt! Win Win dus..
 
#HOE DAN

Oké, de uitdaging is dus om elke dag dat handje noten, de 2 stuks fruit en de 300 gram groente te eten.
Maar wat valt daar dan allemaal onder?

3 ons Groente
Je kunt alle soorten groente in elke (bereidings)vorm eten. Toch adviseer ik:

 • Verse groente, voorgesneden groente
 • Diepvriesgroente zonder suiker en/of zout eraan toegevoegd
 • Groente in blik of glas zonder suiker en/of zout eraan toegevoegd
 • Gepureerde groente zonder suiker en/of zout eraan toegevoegd

Kant en klare groentesappen en groente à la crème kun je beter links laten liggen. Zo wordt de uitdaging nog wat…. uitdagender!

De 3 ons is de bereide hoeveelheid. Dus niet het gewicht dat je afweegt in de supermarkt. Bij het snijden van bijvoorbeeld een broccoli verlies je wat grammen. En groente zoals andijvie slinkt tijdens het koken.

300 gram groente, is dat niet erg veel?! Gaat dat wel lukken?
Gedurende deze challenge ga je zien dat dat inderdaad GEEN onhaalbare kaart is en krijg je regelmatig tips hoe je deze drie ons makkelijk kunt eten.
De truc zit ‘m in het verdelen over de dag: eet groenten als tussendoortje, bij je lunch, bij je avondeten en ja – het kan zelfs bij het ontbijt. Neem elke dag een kijkje op mijn facebookpagina  voor recepten en tips en tricks!
 
2 stuks Fruit
Tijdens deze Vitaal Vooruit 1,2,3 challenge daag ik je uit om twee stuks fruit te eten. Dat zijn dus twee porties van ongeveer 100 gram per portie. Net als bij groente telt elke vorm van fruit, dit zijn de aanraders:

 • Vers fruit
 • Voorgesneden fruit zonder suiker eraan toegevoegd
 • Diepvriesfruit zonder suiker eraan toegevoegd
 • Gedroogd fruit zonder suiker eraan toegevoegd 

Het is dus de bedoeling dat je in totaal zo’n 200 gram fruit per dag eet. Laat fruit in blik of vruchtensap zoveel mogelijk staan, een gemakkelijke regel is om fruit te “kauwen”: dan is het het gezondst!
 
1 handje Noten
Elke dag een handje noten is goed voor je en een simpele manier om goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Houd het bij maximaal 20 gram per dag*, want noten zijn best calorierijk en ook met één handje krijg je de mineralen en goede vetten binnen. 

 • Alle soorten noten, pinda’s en amandelen zijn oké, mits ze ongezouten zijn.
 • Pinda’s en noten voorzien van chocolade, een gesuikerde laag of van het type borrelnootje tellen niet mee.
 • In plaats van een handje noten kun je ook notenpasta of notenspread eten. Op brood bijvoorbeeld. Kies dan wel een notenpasta die uit 100% noten bestaat, die is het gezondst.

Hoewel alle noten gezond zijn, kan een klein deel van de voedingsstoffen verloren gaan wanneer noten geroosterd of gebrand worden. Zelf roosteren in een hete pan (blijf erbij, het gaat snel!) zonder olie of zo is prima.
Gezouten noten zijn veel te zout, dat werkt bloeddruk-verhogend.

Heb je een notenallergie?
Dan raad ik je uiteraard af om mee te doen met dit onderdeel van de challenge. Noten zijn moeilijk één-op-één te vervangen, dus leg in dit geval je focus op het fruit en de groente en zorg dat je voldoende onverzadigde vetten binnenkrijgt via andere bronnen zoals oliën en vette vis.
*eet je vegetarisch? Dan kun je twee à drie keer per week een iets groter handje nemen om zo wat extra gezonde vetten binnen te krijgen. 

Doe je mee aan deze challenge?
Kijk dan eens naar het
speciale aanbod wat ik voor je heb gemaakt! Klik hier

Binnen 3 maanden fitter en lekkerder in je lijf.
Wil je informatie over hoe je niet al te ingewikkeld en niet duur, gezond(er) maar vooral lekker kunt eten en leven, dan kan ik je daarbij helpen. Geen strenge diëten, lastige opdrachten en gesprekken maar met kleine stapjes, helemaal aan jouw manier van eten en leven aangepaste adviezen. Echt, binnen 3 maanden een fitter lijf met een strakker lichaam.. Fijn toch!
Kijk ook even op mijn site voor meer informatie of mail mij jouw wensen. Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis.

Ik spreek je graag!


Anneke


En, als je wilt weten of jij voor vergoeding in aanmerking komt, check je polis of bel even met je verzekering (mijn bgn nummer is 4618 en mijn AGB code is GC 022075). Als je voor vergoeding in aanmerking komt gaat dat uit je aanvullende verzekering en niet ten koste van je eigen risico.

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook of Instagram  daar staan meer tips en recepten en kan je mij een berichtje sturen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.