Lekkere nazomerse salade met meloen, kaas en port

Iedere maand een gezond en lekker recept met kaas!
Wil jij ook liever genieten in plaats van uren in de keuken staan? Dit is de oplossing.

Meloensalade met Magere Kaas (en als je wilt, Port).
Nu het zonnetje en de ergste warmte weg is eet je ook wat minder buiten. Om het zomergevoel een beetje te behouden doet deze meloensalade met kaas (en als je wilt Port) het heel goed!
Gebruik smaakvolle meloen (dan ruikt hij naar meloen en hij je kunt hem een beetje indrukken bij de steelaanzet) en natuurlijk een pikante, smeuïge en vooral heel lekkere magere kaas. Dan is de salade lekker licht. Ik heb de pikante magere Solight 20+ kaas gebruikt van Kaaskraam.com
 
Magere kaas?
Ik kwam in contact met Willem van kaaskraam.com.
Naast zijn winkel in Amsterdam heeft hij ook een online bedrijf. En ja, dat levert kaas! Grote stukken, kleine stukken, proefpakketjes. Het is ook nog de volgende dag in huis. Veel keus en.. Nou ja, kijk maar eens op de site. En met deze slanke kaas, Solight heet het, je hebt 3 varianten, ging ik aan de slag.
 
Deze maand heb ik de Solight 20+ pikant gebruikt. Er zijn 3 varianten Solight20+ (mild, belegen en pikant), je kunt ze allemaal gebruiken voor deze salade.
En als je er een getoast volkorenbolletje bij eet, heb je je gezonde maaltijd weer binnen!

Recept
Wat heb je nodig voor een salade voor 3-4 personen

  • 1 galia meloen
  • 1 dl witte Port (als je geen alcohol wilt kan je dit ook weglaten of vervangen door witte druivensap)
  • versgemalen zwarte peper
  • Salade
  • 100 g pikante Solight kaas (20+ kaas)o   een handje gemengde noten

Zo maak je het

Als je de Port in dit recept gebruikt houd dan rekening met een uur marineer tijd. Een avond van tevoren beginnen en in de koelkast zetten kan prima.

Halveer de meloen en verwijder de zaadjes met een lepel. Snijd de meloen in kleine blokjes. Of maak er balletjes van.
Schep de meloen in een kom en giet de Port erover.
Laat dit ongeveer een uur marineren, langer mag ook. Schep af en toe om.
Maal de zwarte peper met de pepermolen over de meloen. Doe dit naar smaak, als je het niet zo pittig wilt dan gebruik je niet te veel peper. Proef 1 stukje/bolletje meloen ter controle.
Leg de sla in een schaaltje of op een bord. Leg hier de meloen blokjes/bolletjes op.
Rooster de noten in een hete pan zonder olie en hak ze grof.
Snijd de kaas in miniblokjes en verdeel ze over de meloen.
Strooi de gehakte noten erover. Laat niet te lang staan anders worden de noten taai, strooi ze echt op het laatste moment over de bolletjes.
Eet smakelijk

Als jij dit recept met de kaas van Kaaskraam.com gaat maken krijg je ook nog eens een leuke korting van 15% op Solight mild, belegen en pikant.
De code voor deze korting is: ‘anneke15’
(Let op de minimum bestelgrens is 15 euro)

Voor het proefpakket Solight geldt geen bestelgrens, bestel hier.
Als je besluit om de Port wel te gebruiken kijk dan eens hier.
 
Wil je meer informatie over gezond en lekker eten? Met recepten? Vraag dan het e-kook-en-smikkel boek De Slanke Borrelplank aan op mijn site.
Ook kan je daar een gratis kennismakingsgesprek aanvragen. In dat gesprek kijken we hoe je op jouw manier met kleine aanpassingen aan je huidige eet- en leefstijl een gezond(er) leefpatroon kunt volgen.
 


Ik spreek je graag!

Anneke


En, als je wilt weten of jij voor vergoeding in aanmerking komt, check je polis of bel even met je verzekering (mijn bgn nummer is 4618 en mijn AGB code is GC 022075). Als je voor vergoeding in aanmerking komt gaat dat uit je aanvullende verzekering en niet ten koste van je eigen risico.

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook of Instagram  daar staan meer tips en recepten en kan je mij een berichtje sturen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.