• Gezond(er) eten en leven!
  • Nooit meer boodschappen- kook- en eetstress!
  • Wil je afvallen? Dat kan ook!

Nu alvast beginnen met gezond eten en een paar kilo afvallen? Dat kan!

Een paar valkuilen waar je bij je plan om gezonder te gaan eten mee te maken kunt krijgen.
 
We vertellen onszelf en iedereen die het maar wil horen dat we proberen gezond te gaan eten. Maar toch maken we nog steeds keuzes in ons eetpatroon die we voor onszelf recht praten... Zo komt jouw gezonde eetpatroon niet echt van de grond...
Maar ons lichaam kunnen we echt niets wijsmaken: dat ziet alleen wat we erin stoppen en gaat dat vervolgens verwerken.
 
Herken jij dit?
 
Ach, het is maar één hapje
Hier een stukje taart, daar een paar frietjes, zo slecht kan dat toch niet zijn? Niet als je weet dat je voor elke 100 calorieën die je per dag “te veel” eet je 5 kilo per jaar zwaarder wordt.
Vraag jezelf af: eet ik dit omdat ik trek heb of uit verveling, omdat het er zo lekker uitziet of omdat het er gewoon ligt.
 
Het is gezond want er staat een groot stuk fruit op de verpakking
Dat zie je zo vaak, gezonde plaatjes op de verpakking. Maar als je het etiket leest blijkt dat al die gezonde zaken vaak maar een heel erg klein percentage van het hele product en dat er veel suikers of vetten inzitten.
Het is de bedoeling van de fabrikant jou te misleiden, jou te doen geloven dat het GEZOND GEZOND GEZOND is...
Lees het etiket, dan weet je of een product echt een gezonde keuze is of dat je beter gewoon een stuk fruit kunt eten.

Ik heb net gesport dus ik heb extra koolhydraten en eiwitten nodig
Yess, dat was een fijne workout, maar liefst 500 calorieën verbrand. Nu mag ik best wat meer eten en moet ik wel een eiwitshake nemen.
Maar natuurlijk helpt al dat sporten niets als je daarna een snack van 600 calorieën eet. Natuurlijk is het verstandig om voor je spierherstel iets te eten na het sporten. Maar dan kan je bijvoorbeeld beter een bakje kwark eten. Met stukjes appel bijvoorbeeld.
 
Ik heb niet ontbeten dus nu mag ik wel wat lekkers bij de koffie
Een maaltijd overslaan is geen goede manier om af te vallen. Je krijgt zeker grote trek en je lichaam geeft jou veel seintjes om NU te gaan eten, en liefst iets zoets. Dat is moeilijk te weerstaan. Dus, neem een goed verantwoord en verzadigend ontbijt. Dan haal je de lunch dus met gemak en bepaal je zelf dat je je lichaam voedt in plaats van vult.
 
Het is gezond
Noten zijn gezond. Dus ik mag ze onbeperkt eten. Avocado is gezond, doe maar een hele. Dat klopt wel, noten en avocado zijn echt hele gezonde voedingsmiddelen die je ook zeker nodig hebt maar eet ze met mate. Er zitten namelijk naast als die gezonde voedingsstoffen en gezonde vetten ook erg veel calorieën in. Eet en geniet zeker van noten en avocado maar met mate. 15-20 gram ongezouten en ongebrande noten per dag is voldoende. En als je dagelijks avocado wilt eten, hou het dan bij een halfje (en dan niet van een reuzegrote avocado, daar neem je gewoon een kwart van).
 
Oké, ik heb een handje dropjes gegeten. Of een paar koekjes. Ik kan dus vandaag wel stoppen met lijnen en eens lekker losgaan.
Eigenlijk weet je best dat drop of koekjes van ongeveer 250 calorieën je eetpatroon niet om zeep helpen. Het probleem zit hem meer in het feit dat je denkt dat je dag hélémaal verknoeid is en je je jezelf helemaal dus maar helemaal kunt laten gaan. Dan wordt het juist een probleem. Je zult dan al gauw 1000 of meer calorieën te veel binnen krijgen op één dag. Jezelf een keer laten gaan mag best maar hou je dan de rest van de dag weer gewoon aan jouw gezonde eetpatroon.
 
Het is weekend! Dan hoef ik toch niet op mijn eten te letten?
Een maand heeft acht weekenddagen. Dat zijn dus acht dagen waarop je niet op je eetpatroon zou letten. Dat wil eigenlijk zeggen dat je bijna 1/3 van de maand niet met je gezonde eetpatroon bezig bent!
Als je week zo streng is dat is dat je het nodig vindt om daar in het weekend van af te wijken dan is het een beter plan om je eetpatroon zo aan te passen dat je het alle dagen van de week kunt volhouden.
 
Ik kan onbeperkt lightproducten eten. Ze leveren toch veel minder calorieën?

“Light”, “met minder vet” of calorie-arm bevatten vaak enorm veel suiker om ze toch goed te laten smaken. Je kunt beter kleine porties van 'echte' voedzame producten eten dan veel van deze dieetproducten. Kijk op de verpakking ook naar de ingrediëntenlijst dan naar de calorieën. Zitten er als belangrijkste ingrediënt als belangrijkste ingrediënt (die worden als eerste genoemd) dan zijn ze minder gezond en goed voor de lijn dan dat ze beloven.
 
Wil jij gezond eten en herken jij deze valkuilen?

Wil je er mee aan de slag? Vaak betaalt je verzekering ook een stukje mee. Wil je meer weten? Plan dan hier een gratis kennismakingsgesprek in, dan kunnen we kijken hoe ik jou hiermee professioneel kan ondersteunen! Kijk ook eens op mijn Facebookpagina of mijn website om handige tips en adviezen over gezond eten en leven te krijgen.
 
Lekkere winterse maaltijden
Vind je het lastig om zelf gezonde winterse maaltijden te bedenken dan kan ik je daarbij helpen. Ook help ik je om je feestmenu´s op een lekkere, makkelijke en vooral niet zo hoog in calorieën, te bedenken.
De herfst heeft zoveel mogelijkheden om heerlijk, voedend maar ook verantwoord te eten. Warm en snel, geen dikmakers. Voel jij daar wat voor?
Kijk dan eens op mijn site. Daar staan al veel recepten, je vindt blogs die je verder helpen en je ziet ook wat ik je kan bieden om binnen 3 maanden een fitter en strakker lijf te krijgen. Niet zo zeer als stok achter de deur (dat kan ook) maar eigenlijk meer als steuntje in de rug.

Binnen 3 maanden fitter en lekkerder in je lijf.
Wil je informatie over hoe je niet al te ingewikkeld en niet duur, gezond(er) maar vooral lekker kunt eten en leven, dan kan ik je daarbij helpen. Geen strenge diëten, la
 stige opdrachten en gesprekken maar met kleine stapjes, helemaal aan jouw manier van eten en leven aangepaste adviezen. Echt, binnen 3 maanden een fitter lijf met een strakker lichaam.. Fijn toch!
Kijk ook even op mijn site voor meer informatie of mail mij jouw wensen. Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis.

Ik spreek je graag!


Anneke


En, als je wilt weten of jij voor vergoeding in aanmerking komt, check je polis of bel even met je verzekering (mijn bgn nummer is 4618 en mijn AGB code is GC 022075). Als je voor vergoeding in aanmerking komt gaat dat uit je aanvullende verzekering en niet ten koste van je eigen risico.

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook of Instagram  daar staan meer tips en recepten en kan je mij een berichtje sturen.


 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.