• Gezond(er) eten en leven!
  • Nooit meer boodschappen- kook- en eetstress!
  • Wil je afvallen? Dat kan ook!

Rust in December. Waarom is dat zo belangrijk.

Maandagochtend was ik vroeg wakker. Het regende keihard maar ik had mij voorgenomen om ook met slecht weer naar buiten te gaan dus ik stond meteen op, trok warme kleren aan en gewapend met een goed humeur, goede zin én oortjes ging ik op weg. Ik koos een motiverende podcast uit, dat hielp echt om de inmiddels miezerregen te trotseren.

Blij, maar..
Ik werd blij van de podcast, ik voelde de goede ideeën in mijn hoofd opborrelen en baalde eigenlijk een beetje dat ik geen pen en papier bij me had.
Deze podcast werd automatisch gevolgd door een verhaal over Spijt. Ik had hem niet gekozen maar hij trof mij, recht in mijn hart. In het kort kwam het erop neer dat je NU alles zou moeten doen wat je in leven NOG wilt doen. Niet denken, dat komt later wel, nee, doe het nu!

Afgelopen periode
Ik dacht terug aan de afgelopen periode, wat er allemaal geweest en gebeurd is. Hoe ik ben gegroeid en nu doe wat ik altijd al wilde. Toen ik opeens hoorde dat ik niet meer nodig was op mijn werk, na 7 jaar 200% inzet. En hoe ik dat heb verwerkt door keihard aan mijn eigen bedrijf te gaan werken. Hoe blij ik ben dat ik afgelopen twee jaar de opleidingen die ik zo graag wilde, toch heb gedaan en dat ik daar nu mee aan de slag mag. Het klopt inderdaad, niets gebeurt zo maar. NU doe ik wat ik graag wil. Mensen begeleiding bij hun zoektocht naar hun gezonde fitte ik. Mensen die graag aan zichzelf willen werken. Mensen die dat eigenlijk niet zo goed durven, want, eerst een ander en dan pas zijzelf…
Ook dit jaar heb ik een aantal cliënten mogen begeleiden. Een aantal die hun basis van gezond eten, gezond bewegen en voldoende rust op orde hebben. Die het nu zelf kunnen. Ik heb deze week nog een paar afspraken en daarna 3 weken vakantie.

Welverdiende vakantie?
In de vakantie ga ik niet uitrusten. Nee ik ga mijn huis in Mijdrecht leegmaken. Alles uitzoeken, de kamer van mijn jongste dochter verhuis klaar maken. Zij gaat uit huis. Ik ga uit huis, naar een ander huis. In Monster. Eindelijk, na heel veel jaar latten, nu eindelijk samen.
Natuurlijk kom ik heel vaak terug naar Mijdrecht. Naar mijn dochters en partners, hond en natuurlijk mijn kleinkind, ja, zij is inmiddels ook alweer ruim 6 weken. Een fijne combinatie, liefde, leven, geluk en mijn voedings- en leefstijlpraktijk in Monster, heel veel liefdes in Mijdrecht (jongste komt vaak naar mij toe gelukkig.).

Rust
Zo wandelend door regenachtig Mijdrecht, glimlachend en goedemorgen zeggen tegen de mensen die ik tegenkwam, buitelden al die gedachten door mijn hoofd. Het was zo druk in mijn hoofd dat ik toen ik weer thuiskwam yoga ben gaan doen, gewoon in de woonkamer. En ik voelde rust. Rust in mijn hoofd.
Ik heb er zin in, eindelijk samen in 1 huis, koken, eten, praten en leven. Natuurlijk met onze 2 katten en geen heen-en-weer gerij meer. Maar ik voel ook weemoed. Ik zie er tegenop mijn jongste (oké ze is 18) niet meer om mij heen te hebben. Gelukkig spreken we vaak af hebben we al besloten.

Boodschap van dit verhaal
De boodschap aan jou in dit verhaal is, neem regelmatig rust, ga naar buiten, ook als het regent of koud is. Laat je gedachten lekker gaan. Als je thuiskomt en het is nog erg druk in je hoofd, ga dan voordat je verder gaat met de werkzaamheden van de dag, eerst kijken wat je met deze gedachten moet. Kan je ze parkeren en het volgende rustmoment er mee verder gaan? Kan je ze met een glimlach afsluiten? Of heb je nog even voor jezelf nodig. Doe dan zoals ik deed toen ik nog op kantoor werkte. Maak een kop thee voor jezelf. Geniet daar bewust van. En dan wordt het vast leger in je hoofd en kan je er weer met frisse moed tegenaan!

Als ik je heb kunnen inspireren tot een eigen rustmomentje vandaag dan hoor ik dat heel graag!

Anneke
Lekkere winterse maaltijden
Vind je het lastig om zelf gezonde winterse maaltijden te bedenken dan kan ik je daarbij helpen. Ook help ik je om je feestmenu´s op een lekkere, makkelijke en vooral niet zo hoog in calorieën, te bedenken.
De herfst heeft zoveel mogelijkheden om heerlijk, voedend maar ook verantwoord te eten. Warm en snel, geen dikmakers. Voel jij daar wat voor?
Kijk dan eens op mijn site. Daar staan al veel recepten, je vindt blogs die je verder helpen en je ziet ook wat ik je kan bieden om binnen 3 maanden een fitter en strakker lijf te krijgen. Niet zo zeer als stok achter de deur (dat kan ook) maar eigenlijk meer als steuntje in de rug.

Binnen 3 maanden fitter en lekkerder in je lijf.
Wil je informatie over hoe je niet al te ingewikkeld en niet duur, gezond(er) maar vooral lekker kunt eten en leven, dan kan ik je daarbij helpen. Geen strenge diëten, lastige opdrachten en gesprekken maar met kleine stapjes, helemaal aan jouw manier van eten en leven aangepaste adviezen. Echt, binnen 3 maanden een fitter lijf met een strakker lichaam.. Fijn toch!
Kijk ook even op mijn site voor meer informatie of mail mij jouw wensen. Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis.

En, als je wilt weten of jij voor vergoeding in aanmerking komt, check je polis of bel even met je verzekering (mijn bgn nummer is 4618 en mijn AGB code is GC 022075). Als je voor vergoeding in aanmerking komt gaat dat uit je aanvullende verzekering en niet ten koste van je eigen risico.

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook of Instagram  daar staan meer tips en recepten en kan je mij een berichtje sturen.


 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.