• Gezond(er) eten en leven!
  • Nooit meer boodschappen- kook- en eetstress!
  • Wil je afvallen? Dat kan ook!

Chocolade pepernoten en gevuld speculaas.. Hoe blijf jji de verleiding in de supermarkt de baas?

Als je wilt afvallen of je gezonde eetpatroon wilt vasthouden kan dat best lastig zijn om vol te houden als je in een supermarkt vol ongezond lekkers staat. Laat die lekkere chocolade pepernoten of gevuld speculaas uit de aanbieding maar eens liggen. Probeer de onderstaande tips uit, de kans is groot dat je dan niet zwicht voor de verleiding..

Looproute
De indeling van de supermarkt is niet per ongeluk zoals hij is. Alles is zo opgesteld dat jij zoveel mogelijk aankopen doet en vaak zijn dat de ongezonde dingen. Niet alleen de opstelling maar ook de luchtjes die je ruikt (versgebakken brood, gegrilde worst…) en de muziek die je hoort hebben het doel jou te verleiden tot niet geplande aankopen.

Groente en fruit
Direct aan het begin van de meeste winkels ligt verse groente en verleidelijk fruit.. Lekker veel fruit om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te halen, flink wat groenten voor de maaltijden, maar ook rauwkost om te snacken: na de groente-afdeling heb je vaak het idee dat je goed bezig bent. Hierdoor ben je verder in de winkel sneller geneigd jezelf te trakteren op niet gepland en vaak ongezond eten.
Soms staan er ook lekkere, verse hapjes en salades hapjes in het begin van de winkel. Daar krijg je trek van! En ook dit zorgt ervoor dat je sneller meer eten dan je nodig hebt in je karretje legt.
Als je net gegeten hebt ben je daar veel beter tegen bestand, ga dus nooit met een lege maag van huis. Is het nog geen etenstijd, neem dan een glas water. Dat vult ook,

Overzicht
Ook heel belangrijk: op bijna elk boodschappenlijstje staat brood. Je eet brood graag vers en brood is niet lang houdbaar. Daarom moet je vaker naar de winkel. Is het je opgevallen dat brood vaak aan de zijkant van de winkel ligt? Op deze plek heb je goed overzicht van wat er nog meer te vinden is en word je op ideeën gebracht. Tip: vries je brood in, dan hoef je minder vaak boodschappen te doen en kom je dus ook minder vaak in de verleiding.

Bewerkt en onbewerkt
De buitenring van de supermarkt staat vol met alle verse producten die je nodig hebt. Veel van deze staan in de schijf van vijf: brood, bevroren en voorgesneden groenten, zuivelproducten en vleeswaren. Je loopt vast niet alleen over de buitenpaden maar je neemt alle paden, net is ik. In de gangpaden midden in de winkel staan de bewerkte producten. Hier is veel zout en suiker aan toegevoegd. Als je dus, net als ik, alle paden neemt dan word je veel sneller door de bewerkte producten verleid (zeker als deze in de aanbieding zijn). Loop dus eerst een rondje langs de buitenring met je lijstje en kijk daarna of je toch nog even in de ‘binnenring’ moet zijn.

Bijna klaar…
En ja, dan sta je bij de kassa. Je hebt je goed aan je boodschappenlijstje gehouden maar daar is het rekje met Lekkere Dingen….
Wat dacht je van lekkere Twix voor onderweg (die je zeker hebt verdiend na dat lange wachten in de kassarij en de goede keuzes die je hebt gemaakt). Ook staat de bak met afgeprijsde koekjes die het assortiment uitgaan en dus flink zijn afgeprijsd vaak goed in het zicht van de kassarij…
Het is de laatste horde die je moet weerstaan om trots op jezelf te kunnen zijn. Want als je ook hier niet zwicht ga je met een winkelkar vol gezonde producten en een voldaan gevoel de supermarkt uit.

Een laatste tip: Heb je maar een paar dingen nodig? Neem dan geen winkelkar of mandje mee. Je kunt dan nooit meer pakken dan dat je kunt dragen. Handig!

En een allerlaatste tip: Maak een boodschappen lijstje en hou je daar ook aan! Dat scheelt weer impulsaankopen.

Gezond eten of afvallen is echt niet altijd makkelijk, maar als je het wilt, dan kun je het!
Onthoud dat niemand perfect is. Elk lichaam is uniek en je bent heus niet meteen perfect en gelukkig als je maar dun bent. Slank zijn is geen synoniem voor gelukkig en maatje 36 hebben is niet wat telt.
Wat wel telt is luisteren naar je lichaam, lekker in je vel zitten en van je eigen lichaam houden!
Dat is belangrijk, daar word je wél gelukkig van.

Wil je hier hulp bij, kijk eens verder op mijn site. Je kunt dan een gratis kennismakingsgesprek aanvragen. We praten jouw vragen door en kijken hoe ik je hierbij op de beste manier kan ondersteunen.
 
Lijkt het je iets om het zo aan te pakken dan kan je altijd contact met mij opnemen. Ik kan je hierbij helpen, in mijn praktijk maar ook online, dat is handig als je te ver weg woont of geen zin of mogelijkheid hebt om naar mijn praktijk te komen.
 
Ik hoor graag van je!
 
Succes!
 
AnnekeYpma,
Gewichtsconsulente en Leefstijlcoach in het Westland
 
Wil je advies om een doel te bereiken? Of dat nu een afvallen voor een slanker lichaam is, een prettiger leven, stoppen met roken zonder te veel aan te komen of handvatten om je eigen regie weer over je leven te krijgen? Kijk eens  op mijn site voor meer informatie of mail mij jouw wensen. Het eerste (kennismakings)gesprek is altijd gratis 

En, als je wilt weten of jij voor vergoeding uit de verzekering in aanmerking komt, check je polis of bel even met je verzekering (mij BGN nummer is 4618 en mijn AGB code is GC 022075). Als je voor vergoeding in aanmerking komt gaat dat uit je aanvullende verzekering en niet ten koste van je eigen risico.

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook of Instagram. Daar staan meer tips en recepten en kan je mij een berichtje sturen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.