• Gezond(er) eten en leven!
  • Nooit meer boodschappen- kook- en eetstress!
  • Wil je afvallen? Dat kan ook!

Hoe ga je meer bewegen? 10 tips

Natuurlijk, we weten het allemaal wel. Beweging is goed voor je. Iedere dag minimaal een half uur en 3 x in de week intensieve spierkracht oefeningen.
Je bent al goed begonnen met wandelen, maar hoe ga je dat volhouden. Uiteindelijk ben je al zo vaak begonnen, en iedere keer haakte je toch weer af. Geen tijd, geen zin, niet zo lekker, slecht weer, geen vervoer... Ja, ik herken deze smoezen ook allemaal.

Jammer, want bewegen is zo goed voor je.

Je verbruikt meer calorieën
Je bouwt spierweefsel op (en dat verbruikt ook weer calorieën in rust)
Je lichaam wordt strakker
Je uithoudingsvermogen wordt groter
Je haalt een frisse neus
Je  hoofd wordt lekker leeg
Je kunt je na de wandeling weer beter concentreren
Je hart en bloedsomloop krijgt een boost
.....

Dus. Hoe ga je het deze keer aanpakken. Hieronder staan alvast 10 tips. Doe er je voordeel mee. 
 
Vind de juiste sport
Alleen dingen die je leuk vindt, zal je regelmatig doen. Geen zin om te gaan hardlopen? Doe dat dan ook niet. Ga fietsen of misschien had je vroeger altijd plezier in een leuke balsport. Heb je ronduit een hekel aan krachttraining in de sportschool? Wat dacht je dan van yoga of zwemmen? Vraag eens aan mensen in de buurt, wat doen zij en vraag je af of dat ook wat voor jou zou zijn.
 
Stel jezelf kleine doelen
Je hoeft niet meteen een marathon te gaan lopen. In tegendeel: begin klein. Als je tot nu helemaal niet aan sport hebt gedaan, plan dan eerst een wandeling of vraag een proefles aan. Als dat goed lukt, doe dan iets meer. Zo kun je er langzaam aan wennen en je training uitbreiden.
 
Schrijf je sportafspraken in je agenda
Als je je sportmomenten in je agenda zet, heb je ook tijd voor. Let op, het is een beweegafspraak met jezelf, gebruik deze tijd niet om eventuele achterstand in te lopen. Daar is weer andere tijd voor. En zeg deze afspraak met jezelf niet af. Dat doe je toch ook niet met die afspraak die je met een vriendin hebt gepland?
 
Maak er een gewoonte van

Probeer bijvoorbeeld te sporten op vaste dagen in de week of doe de dagelijkse kleine boodschappen vanaf nu altijd op de fiets. Neem waar kan de trap, en kijk of je de auto misschien een straat verder kunt parkeren.
 
Leg je sportkleding in het zicht dus voor in de kast.
Dan hoef je ze alleen nog maar aan te trekken en aan de slag te gaan. Omdat je ze regelmatig ziet liggen word je aan je goede voornemen herinnerd.

Sta wat vroeger op.
’s Ochtends sporten geeft energie voor de dag. Maak een ochtendwandeling of kijk hoe laat de sportschool of het zwembad open gaat. Ik doe aan "sunrise" yoga. Om 7.00 uur in de yogastudio met een rustige manier van yoga de dag beginnen. Iedere maandagochtend. Dan is de trend voor de week gezet en heb ik de hele week meer zin om te sporten.
Misschien is er een sportschool of zwembad op de route naar je werk. Zo kun je de weg naar je werk of 's middags naar huis ook met beweging  combineren.
 
Zoek een trainingsmaatje
Ben je begonnen met sporten en merk je dat je excuses gaat zoeken om niet te hoeven gaan? Dan wordt het de hoogste tijd om een sportmaatje te zoeken, je kunt elkaar motiveren en thuisblijven is dan steeds minder een optie.

Geen tijd?
Als je je conditie wilt verbeteren, hoef je niet altijd een lange conditietraining te doen. Er zijn alternatieven waarmee je fit kunt worden, google maar eens op “korte workouts”.
 
Vertel over je plan om meer te bewegen
Het helpt als mensen weten dat je wilt gaan sporten. Dus vertel je familie en vrienden dat je van plan bent om actief te worden en wat je gaat doen. Misschien kunnen jullie ook samen wat gaan ondernemen. Of is er iemand in je omgeving bereid om je een keer mee te nemen.
 
Beloon jezelf
Als je lekker aan het sporten bent mag je ook best trots op jezelf zijn, je doet het toch maar mooi! Dus beloon jezelf. Hoe groter je succes, hoe groter de beloning. Koop wat lekkers voor onder de douche of in bad, plan een bezoekje aan de sauna of boek een massage. Koop nieuwe sportsokken of die leuke broek die nu misschien wel in een maatje minder kan. Verzin gewoon iets leuks!
 
Laat je me weten hoe jij je beweging aanpakt? Ik hoor het graag!

Anneke
 
Wil je advies om een doel te bereiken? Of dat nu een slanker lijf, een prettiger leven, stoppen met roken zonder te veel aan te komen of handvatten om je eigen regie weer te krijgen? Kijk eens verder op mijn site voor meer informatie of mail mij jouw wensen. Het eerste (kennismakings)gesprek is altijd gratis 

En, als je wilt weten of jij voor vergoeding in aanmerking komt, check je polis of bel even met je verzekering (mijn bgn nummer is 4618 en mijn AGB code is GC 022075). Als je voor vergoeding in aanmerking komt gaat dat uit je aanvullende verzekering en niet ten koste van je eigen risico.

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook of Instagram daar staan meer tips en recepten en kan je mij een berichtje sturen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.