• Gezond(er) eten en leven!
  • Nooit meer boodschappen- kook- en eetstress!
  • Wil je afvallen? Dat kan ook!

10 tips voor een energierijke dag

Wil je wat meer energie met wat minder moeite? Misschien kan je iets met deze tips?

1. Neem eens snackgroente in plaats van een koekje.
Wist je dat bijna niemand in Nederland de aanbevolen hoeveelheid groenten van 250 gram haalt? Ik vind 250 gram eigenlijk nog te weinig, ik adviseer vaak 400 gram per dag. En dat vinden mijn cliënten best veel. Zij verwachten namelijk dat ze alles in de warme avondmaaltijd moeten eten. En dan is 400 gram sperziebonen of sla inderdaad een enorme berg. Als je probeert om tijdens de lunch wat groenten in te passen (soep, een salade, een kant-en-klaar gekocht bakje rauwkost of gewoon een tomaat of een stuk komkommer bij je boterham) zie je dat je zo op die 400 gram per dag zit.

2. Relax tussendoor.
Soms heb je het zo druk dat je even niet meer weet wat je nu als eerste moet gaan doen. Kinderen, werk, emoties, mail… Alles lijkt wel tegelijk te komen.
Neem dan een minuut rust. Trek jezelf dat minuutje terug. Haal bewust adem. 5 tellen in, even vasthouden en 7 tellen uit. Dan geeft je lijf vanzelf dat seintje waardoor je weer opnieuw moet inademen. Dan weer 5 in, even vasthouden en 7 tellen uit. Diep ademhalen want dat vermindert stress in je lichaam.

3. Neem wat beweging.
Probeer ieder uur 250 stappen te lopen. Ga trap op en af. Haal koffie op een andere afdeling. Ga op een andere verdieping naar het toilet of loop gewoon even rond. Dat helpt mee om je bloedsomloop weer op gang te brengen.

4. Heb lief.
Als je je kind, je huisdier of je partner knuffelt komt er een hormoon vrij wat jouw stresshormonen toe rust brengen. Heb je geen kinderen, huisdieren of een partner? Boek dan af en toe een massage in. Ook dit brengt je stressniveau naar beneden.

5. Eet eens een vet visje.

Een goed plan om af en toe een broodje makreel, haring of paling te eten. Vette vis bevat gezonde omega-3 vetten. Als de visboer nu ook nog eens een volkorenbroodje zou hebben zou dat helemaal goed zijn. Laat anders het witte bolletje weg en vraag om een filet.

6. Plan wat simpele dagelijkse oefeningen in.
Denk dan aan de plank, een minuut is al genoeg. Of ga tegen de muur aan zitten zonder stoel. Dat voel je in je bovenbenen. Zoek een paar simpele makkelijk uit te voeren oefening op internet. En plan die gewoon per dag in. 10 minuten is al genoeg. Natuurlijk wandel of fiets daar ook 30 minuten per dag bij, toch? 😉
 
7. Drink voldoende.
Soms heb je trek en wil je wat dringend wat eten. Dat is meestal een niet zo gezonde snack. En weet je, eigenlijk bedoelt je lichaam dat het dorst heeft. Dus neem een glas water. Gewoon uit de kraan. Geniet ervan en heb je daarna nog trek, dan heb je de tijd gehad om een gezonde snack te bedenken.

8. Train je hersenen.
Maak iedere ochtend een minuutje tijd voor een korte meditatie. Hierin bedenk je wat je die dag voor gezonds wilt gaan doen. Je bedenkt bijvoorbeeld dat je vandaag voldoende water gaat drinken, een tomaat bij je lunch neemt, gaat wandelen… Visualiseer dat, je ziet jezelf als het ware wandelen, die tomaat eten en een glas water inschenken. Bedenk positieve dingen. Op den duur weten je hersenen het al en zul je dit steeds makkelijker ook vanzelf gaan doen.

9. Wat doe je ’s avonds?

Nog een goed idee om je hersenen te trainen. Poets na het avondeten 1 minuut je tanden en besluit dan dat dit het einde is van je eetdag. Je gaat niet meer snacken of andere dingen eten. Ook hiermee zullen je hersenen je op den duur gaan helpen om gezonder te leven en ’s avonds niet meer te snacken.

10. Lekker slapen.
Het blauwe licht van je telefoonscherm en de tv, zorgen ervoor dat je hersenen niet door hebben dat het al avond is en blijven op volle toeren draaien. Als je een half uur voordat je wilt gaan slapen deze schermen uit doet, je avondritueel oppakt van tanden poetsen, wat lezen of misschien nog een rondje met de hond maakt, sluiten je hersenen ook de dag af en val je makkelijker in slaap.​​​​​​​

Succes!

Anneke

Wil je na de vakantie verder met een gezonde en fitte leefstijl? Of loop je ergens vast in je leven?

Wil je advies om een doel te bereiken? Of dat nu gezond(er eten, meer energie, een slanker lijf, een prettiger leven, stoppen met roken zonder te veel aan te komen of handvatten om je eigen regie weer te krijgen?  Kijk eens  op mijn site voor meer informatie of mail mij jouw wensen. Het eerste (kennismakings)gesprek is altijd gratis  Dan kijken we waar ik je als leefstijlcoach en voedingsdeskundige bij kan helpen.

Krijg je leven weer op de rit op een manier zonder moeilijke en lastige gesprekken en zeker zonder streng dieet. Binnen 3 maanden meer energie en een fitter lijf. Ik spreek je graag. Vul het aanvraagformulier in en vraag een gratis kennismakingsgesprek aan. Ik neem dan zsm contact met je op voor het maken van een afspraak! 

En, als je wilt weten of jij voor vergoeding in aanmerking komt, check je polis of bel even met je verzekering (mijn bgn nummer is 4618 en mijn AGB code is GC 022075). Als je voor vergoeding in aanmerking komt gaat dat uit je aanvullende verzekering en niet ten koste van je eigen risico.

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook of Instagram daar staan meer tips en recepten en kan je mij een berichtje sturen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.