• Gezond(er) eten en leven!
  • Nooit meer boodschappen- kook- en eetstress!
  • Wil je afvallen? Dat kan ook!

Lekker en toch gezond barbecuen. Dat kan! Echt!

Gezond en lekker genieten van de barbecue

Deze week nog even doorbijten, maar dit weekend gaat het toch gebeuren. Het grote genieten met zon en hogere temperaturen! En dan wil ik meteen in de tuin eten. Gezellig, dan doen we ook de barbecue aan. Barbecue hoeft helemaal niet slecht voor je lijn te zijn. Ik heb wat tips voor je bij elkaar gezocht.

 

Tip 1. Laten we beginnen met een groot pluspunt van de barbecue. Als je vlees op de barbecue legt hoeft er geen olie of boter gebruikt te worden om het te bereiden. Dit scheelt flink in het aantal calorieën!

 

Tip 2. Marineren

In plaats van de kant en klare marinades die bomvol suikers en zout zitten, kun je ervoor kiezen je eten zelf lekker te kruiden voordat je het op de barbecue legt. Marineer je kip of biefstuk bijvoorbeeld al een dag van tevoren met verse kruiden en laat het een nachtje (in de koelkast) intrekken.

 

Tip 3. Groente op de barbecue

Kies eens voor groente op de barbecue. Probeer gegrilde paprika, champignons, courgette en ui. Of maak eens groentespiesjes. Een gepofte (zoete) aardappel in aluminiumfolie is een lekker, gezond alternatief voor wit stokbrood of patatjes.

 

Tip 4. Vis op de barbecue

Ga niet altijd voor vlees maar probeer ook eens een visje op de barbecue. Dat doe je net als de gepofte aardappel in een stukje aluminiumfolie. Denk aan een combinatie van verse vis, seizoensgebonden groenten, kruiden (dille of peterselie) en een partje citroen.

 

Tip 5. Sausjes vervangen

Vermijd de kant en klare saus, deze zit vol suiker, zout en vetten. Dat geldt helaas ook voor de ‘salades’ (rundvlees salade, aardappelsalade etc.) die je in die makkelijke kuipjes koopt. Ook hierin zit veel suiker, vet en zout.

Maak deze salades en sauzen lekker zelf met verse ingrediënten.

Zo kun je heel gemakkelijk tzatziki maken met magere kwark, knoflook, komkommer, munt of dille en wat peper en zout.

Een aantal andere voorbeelden van gezonde dips: peterselie-walnoten pesto, de kleurrijke hummus van rode biet, rode bieten dip, een frisse walnoten-komkommer dip of een verse guacamole van avocado en limoen. Google maar eens op slanke dipsauzen en slanke salades. Heb je mijn Slanke Borrelplank recepten al? Daarin vind je ook makkelijk te maken en vooral lekkere tips (aanvragen, helemaal gratis, kan hier).

 

Tip 6. Brood

Een andere calorieën  bom is wit brood met kruidenboter en/of satésaus (vet/suiker/zout). Vervang wit brood door volkorenbrood en spreek met jezelf af of, en hoeveel stukjes je eet. Laat de kruidenboter lekker liggen, net als de satésaus.

 

Alcohol

Drink water of light frisdrank. Wil je toch wijn of bier, spreek dan van tevoren met jezelf af hoeveel glazen je drinkt en drink dan om en om water-alcohol-water enz..

 

Wil je inspiratie voor slanke borrelhapjes en sauzen? Ik heb een e-book gemaakt waarin de recepten van allemaal slanke hapjes, dips en smeerseltjes staan. Heb je hem nog niet?

Vraag hem hier gratis aan.

 

Heb je vragen over gezond eten en leven, misschien wil je een paar kilo aankomen of afvallen, veel meer energie krijgen, gezond eten met je gezin of heb je andere voedingsgerelateerde vragen, kan je altijd een gratis kennismakingsgesprek aanvragen.

Dan kijken wij hoe jij met kleine stapjes je leefpatroon zo kunt aanpassen dat het bij jou past en jij je met niet al te veel moeite weer lekker in je vel gaat voelen en hoe ik jou daar professioneel mee kan helpen.

Mail op info@annekeypma.nl of bel mij, 06 2428 4767.

 

Ik spreek je graag.

 

Anneke Ypma, Gewichtsconsulente 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.