• Gezond(er) eten en leven!
  • Nooit meer boodschappen- kook- en eetstress!
  • Wil je afvallen? Dat kan ook!

Wat is geluk voor jou? En iets over eetbuien..

"Geluk is voor mij: een goede gezondheid voor het hele gezin, veel familie en goede vrienden."
"Geluk is tevreden zijn met wat je hebt en niet altijd naar anderen kijken en denken dat ze het beter hebben."
Zomaar twee reacties op mijn vraag die ik stelde in een eerder blog. Maar wat is geluk nu precies. En wat heeft geluk met mij en jou te maken.
 
Soms krijg ik cliënten in mijn praktijk die zich prima aan hun eet- en leefpatroon houden. Alleen op sommige momenten.. Dan lukt het niet, dan roept al het lekkere eten en kunnen ze het niet weerstaan.
Als ik dan doorvraag blijkt het vaak een moment van disbalans, ongeluk, verdriet of verveling te zijn. Dan zijn zij op dat moment niet gelukkig.

En natuurlijk kan je niet altijd 100% gelukkig zijn, het geluksgevoel herken je alleen als je ook weet hoe ongeluk voelt. 100% gelukkig zijn is best saai denk ik, het wordt zo gewoon, altijd maar gelukkig.

Toch is het niet fijn, je bent zo goed bezig met je gezondheid en dan duikt er opeens een eetbui op. Of kan je op dat feestje toch geen maat houden, ondanks dat je dat zo goed met jezelf had afgesproken.
Ik had dat de afgelopen paasdagen zelf nog. Ik zat niet lekker in mijn vel, de Oranjemarkt die niet volgens afspraak verliep, een cliënte die toch niet verder wilde en ik was snipverkouden. Tsja, dan zijn die Paaseitjes waar ik anders niets om geef opeens heel aantrekkelijk. Vandaag en de hele komende week ga ik weer goed opletten, veel water drinken en wat meer bewegen.   Want gelukkig komt dit niet zoveel voor.

Maar wat nu als je dit wél vaak zou hebben. Iedere week minstens één dag dat je uit de bocht vliegt qua eten.
Hoe ga je daar dan mee om?

Natuurlijk kan je alle standaard adviezen eerst toepassen. Je tanden poetsen, water drinken, afleiding zoeken. En dat zal allemaal wel helpen, maar die eetbui is niet weg, hij is alleen maar uitgesteld.

Misschien kan je je beter afvragen waaróm je nu precies uit de bocht vloog. Je weet het vaak zelf wel, en je weet ook wat je eraan kunt doen. Het feestje was niet zo leuk als je had verwacht of, en dat is een vaak voorkomende oorzaak, je hebt niet genoeg gegeten.
Wilde je misschien wat te veel gegeten calorieën compenseren? Of heb je jezelf op een te streng voedingspatroon gezet? Een ontbijt of lunch overgeslagen?
Dat is een grote valkuil. Je kunt beter voldoende en voedend eten, dan heb je al een stuk minder trek in dat stuk witte stokbrood met kruidenboter, dat wijntje of dat handje chocola of dropjes.

En als je toch, ondanks jouw gezond gevulde maag, helemaal doorslaat, denk dan eens verder waar die eetbui dan vandaan komt. Is er iets onverwerkts waar je nog mee aan de slag moet, of neem voor de zekerheid jouw hele beweeg- leef- en eetpatroon eens onder de loep, misschien kom je daar je eigen valkuil wel tegen..
Vind je dat lastig of kom je er niet helemaal uit, dan help ik je graag verder!

Wil jij  hulp of coaching bij het vinden van een gezondere leefstijl, neem dan contact op via mijn website en vraag een gratis kennismakingsgesprek aan, dan kijken we of wij samen die eetbuien wél kunnen aanpakken. We praten door wat jouw wensen zijn en hoe ik jou persoonlijk en professioneel kan helpen.
In het eerste consult van het traject gaan we veel dieper in op jouw persoonlijke eet- leef en beweegsituatie zodat ik je echt persoonlijk kan adviseren. Een mail sturen kan natuurlijk ook info@annekeypma.nl.
Of even bellen: 06-2428 4767.

 
Ik spreek je graag!
AnnekeEn, als je wilt weten of jij voor vergoeding in aanmerking komt, check je polis of bel even met je verzekering (mijn bgn nummer is 4618 en mijn AGB code is GC 022075). Als je voor vergoeding in aanmerking komt gaat dat uit je aanvullende verzekering en niet ten koste van je eigen risico.

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook pagina, daar staan meer tips en recepten en kan je mij een berichtje sturen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.